Yıldırım ailesi olarak beş nesildir her sonbahar mevsiminde aynı heyecanla uyanıyoruz. Aydın dağlarının yamaçlarında yer alan asırlık Memecik ve Ayvalık cinsi zeytin ağaçlarımızın hasat vakti gelmiştir.
Hasat süreci, zeytinlerin yere düşmeden, elle veya özel taraklarla titizlikle toplanmasıyla başlar. Yere değen zeytinde asitlik oranı yükseleceği için, sadece ağaç dallarından topladığımız zeytinleri kasalara yerleştiriyoruz.
En kritik aşama ise zamandır: Toplanan zeytinler hiç bekletilmeden, en fazla 4 saat içinde kendi sıkım tesisimize ulaştırılır. Burada yapraklarından ayrıştırılıp yıkandıktan sonra 24 dereceyi geçmeyen soğuk sıkım ünitesine girer. Çıkan o altın sarısı, taze ot kokulu ilk damla, bahçelerimizin bize sunduğu en büyük mucizedir.